Ανοιχτό κάλεσμα για την αναθεώρηση της ζωής

(1η έκδοση)

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Θέλω αγάπη, χαρά και καλή διάθεση. Δεν είναι τα χρήματά σου που θα με κάνουν ευτυχισμένο/η. Θέλω να πεθάνω με το χέρι στην καρδιά. Πάμε μαζί, ας ανακαλύψουμε την ελευθερία.

Δύο χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά του 2008, ερχόμαστε να αντικαταστήσουμε το σύνθημα της “εκδίκησης”, με την επιλογή της διεκδίκησης. Από την πλευρά μας, δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο από τα πάντα. Στην λύση της “αναδιάρθρωσης του χρέους” που θέλουν για εμάς, εμείς επιλέγουμε την αναδιάρθρωση του κόσμου όπου ζούμε, την αναδιάρθρωση της ζωής μας, διότι αυτό που τελικά χρεοκόπησε, δεν είναι τα νούμερα και οι εξισώσεις που εμφανίζονται σε σχεδιαγράμματα που δεν έχουν απολύτως τίποτα να προσφέρουν στις ζωές μας : χρεοκόπησαν οι αξίες μας και η ιδιότητα του να είμαστε άνθρωποι και πολίτες.

Θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία. Ή, καλύτερα: θέλουμε (πραγματική) δημοκρατία, διότι σήμερα έχουμε ολιγαρχία…

Ποιοι είναι αυτοί οι 300, 500, 1000 αντιπρόσωποι (της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας) που θέλουν να αποφασίζουν για τις ζωές μας και να μιλούν στο όνομα μας; Και ποιοι είμαστε εμείς που σας μιλάμε; Νομίζετε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την ανθρωπότητα; Όχι, θέλουμε κάτι απείρως πιο μετριοπαθές : να αλλάξει η ίδια η ανθρωπότητα τον εαυτό της, όπως το έχει ήδη κάνει δυο-τρεις φορές στην ιστορία. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν πέρα από τη συλλογική δημιουργικότητα μας για να φτάσουμε σε μια κοινωνία αγάπης, (άμεσης) δημοκρατίας, ισοπολιτείας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και ρητής αυτοθέσμισης. Δεν χρειαζόμαστε ούτε κόμματα, ούτε ομάδες, ούτε ευαγγέλια, ούτε ιδεολογίες που μας χωρίζουν : δεν χρειάζεται να ξέρουμε που ΘΑ ΠΑΜΕ, αλλά (να βρούμε) που ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ, ένα κοινό πρόταγμα, πρόταγμα δημοκρατίας. Μπορούμε. Θέλουμε;

άμεση δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης για μια
δημοκρατική επανάσταση

καμιά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους
επαναδιαπραγμάτευση της πραγματικότητας
κάτω η τυραννία της κατάθλιψης και της απάθειας
άμεση δημοκρατία ενάντια στην κοινοβουλευτική ολιγαρχία
συνελεύσεις πολιτών ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΑΝΤΑ

εκκεντρική υποτροπή διαρκούς αμφισβήτησης!